Nález munície z 2. svetovej vojny, vlamača prichytili na mieste činu

09.10.2007 Prešov

Včera telefonicky oznámil na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Hranovnici, okr. Poprad, 20 ročný muž z Vernára, okr. Poprad, že počas ťažby dreva v lesnom poraste zv. JAMA v katastrálnom území obce Vernár našiel ...
Muníciu už hneď včera zneškodnil pyrotechnik oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Poprad – letisko.
Prípad preverujú policajti Obvodného oddelenia PZ v Hranovnici.

Vlámača prichytili na mieste činu :
Včera v ranných hodinách bol povereným policajtom Obv. oddel. PZ Prešov-juh zadržaný a obvinený 37 ročný muž z Liptovského Mikuláša , v minulosti už 11-krát súdne trestaný. Muž je políciou stíhaný pre prečin porušovania domovej slobody. Skutku sa dopustil tak, že dňa 7.10.2007 okolo 18.00 hod. v Prešove na Ul. Švábskej vošiel do neuzamknutého rodinného domu, v chodbe ukradol dámsku kabelku žene, v ktorej mala občiansky preukaz, vodičský preukaz, cestovný pas, kartičku poistenca, bankomatové karty. Obvinený muž bol na mieste zadržaný príbuznými poškodenej a odovzdaný policajnej hliadke. Obvinený je umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu.

Doplnenie údajov k dopravnej nehode v Čaklove:
Včera o 11.30 na ceste medzi obcami Zamutov a Čaklov vo Vranovskom okrese došlo k dopravnej nehode, ktorej účastníkmi boli 28 ročný muž z Čaklova jazdiaci s autom Citroen Xara a dve maloleté dievčatá ( 12 a 6 r. ) z Čaklova vezúce sa na bicykli.
Vozidlo aj dievčatá na bicykli jazdili tým istým smerom na Čaklov, keď z doposiaľ nezistených príčin s bicyklom vošli do jazdného pruhu vodiča , ktorý už zrážke nezabránil.
Staršia Mária utrpela zranenia, na následky ktorých na mieste podľahla a mladšia Kornélia zomrela po prevoze do nemocnice . Policajti u vodiča nezistili požitie alkoholu. Škoda na vozidle je 65 000, - Sk a na bicykli 500, - Sk. Príčinu a mieru zavinenia vyšetrujú vranovskí dopravní policajti, ktorí začali trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.

V Demjate stačilo 5 minút zlodejovi na vykradnutie auta:
Na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Kapušanoch včera oznámil 31 ročný muž z Rozhanoviec, že mu včera v čase od 15.10 hod. do 15.15 hod. bolo vykonané vlámanie do dodávkového vozidla zn. Fiat Ducato, EČ KE, ktoré mal odstavené v obci Demjata pri potravinách. Policajti šetrením na mieste činu zistili , že zatiaľ neznámy páchateľ poškodil zámok na zadných dverách ložného priestoru auta a z neho ukradol 4 vŕtačky známych značiek aj uhlovú brúsku, čím fy sídliacej v Košiciach vznikla škoda vo výške 51.000. - Sk. Páchateľ taktiež poškodil zámok na predných dverách a z kabíny ukradol autorádio, ktoré patrilo oznamovateľovi , ktorému tak vznikla škoda vo výške 2.000. - Sk. Prípad vyšetrujú policajti Obv. oddel. PZ v Kapušanoch.

Vlámanie a krádež vecí v Janovciach:
Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade vyšetrujú od včera prípad vlámania , ku ktorému došlo v dobe od 19:00 hod. dňa 7.10.2007 do 07:45 hod. dňa 8.10.2007 v obci Jánovce. Páchateľ vošiel cez priestor pri neobývanom dome do ďalšieho dvora a domu , v ktorom je zriadená autoopravovňa . Tu vypáčil drevené dvere na garáži, vnikol do vnútra a z odstaveného neuzamknutého osobného auta ukradol autorádio za 4000, - Sk. Zo stola ukradol mobil tiež v hodnote 4000, - Sk. Zo skrinky ukradol zavesené kľúče od osobného auta zaparkovaného na dvore, ktoré otvoril a ukradol z neho autorádio za 7000, - Sk. Okrem týchto vecí ukradol notebook, multifunkčné zariadenie, domáce kino, web kameru, motorovú pílu a rôzne dielenské aj iné pracovné náradia čím spôsobil škodu majiteľom týchto vecí 218.289, -Sk a poškodením zariadenia
škodu 6.500, - Sk.
 

Vyberte región

mark